mandag, oktober 18, 2021
Follow Us
Boligalarmen reddet René

-Jeg satte meg i sofaen i stuen og ventet på at vannet skulle begynne å koke. Det gikk bare noen minutter så duppet jeg av, forteller René. Han lider av søvnproblemer og sov bare tre timer natten før.


-Det var helt uventet at jeg sovnet. Jeg pleier normalt å slite med å falle i søvn, forteller René. Klokken var litt over tre på ettermiddagen. Snart tørrkoker kjelen på kjøkkenet og det oppstår kraftig røykutvikling. Den teflonbelagte kjelen smelter nærmest av varmen. Det er seks meter under taket i den hundre kvadratmeter store leiligheten, men røyken fyller raskt alle rom. René forgiftes av røyken og sover tungt, og han hører ikke brannalarmen som uler.


Redningen

Når alarmen går prøver Sector Alarm å ringe ham på mobiltelefonen. Vi ringer mange ganger, men René sover for tungt og hører ikke mobilen. Sector Alarm varsler brannvesenet som rykker ut. Det samme gjør politi og ambulanse. I mellomtiden våkner René av alarmen og sjangler ut i friluft. Like etter kommer brannvesenet frem.

-Noen minutter til så hadde vi trolig måttet bære ut et lik. Du reagerte riktig med å komme deg ut så fort som mulig, sier brannsjefen til René. Mannen får sterk hodepine og føler seg veldig dårlig. Derfor blir han med ambulansen til Fredrikstad sykehus og ligger 12 timer med ekstra oksygentilførsel. Han kommer fra uhellet uten fysiske skader og skrives ut fra sykehuset neste morgen.

Jeg fikk en sterk reaksjon. Et kvarter til, og jeg hadde vært død. Jeg har aldri grini så mye i hele mitt liv som jeg gjorde dette døgnet. Nå føler jeg takknemlighet over hjelpen jeg har fått. Jeg hadde bare vært kunde hos Sector Alarm i underkant av et år da uhellet var ute. Nå kommer jeg nok til å være alarmkunde der i mange år.

Brannvesenet hjalp til med å suge ut all røyken av leiligheten ved hjelp av spesialutstyr. Nå gjenstår det å vaske og rense alle møbler, for det lukter surt av det meste.

-Men det er en liten pris å betale, for dette kunne ha gått så mye verre, avslutter René, som er evig takknemlig for at han valgte å investere i boligalarm fra Sector Alarm.

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up