lørdag, september 25, 2021
Follow Us
Kundehistorier

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de tingene som hadde forsvunnet

Kundehistorier

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen.

-Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt hva som skjedde. Nesten umiddelbart fikk vi en telefon fra alarmstasjonen hos Sector Alarm som informerte om at det var røykvarsleren i 2. etasje som varslet, sier Inger Elisabeth Långdal. -Mannen min sprang opp og dundret på døren til leieboeren. Da han ikke våknet måtte vi låse oss inn og kunne da raskt konstatere at rommet var fullt av røyk og at leieboeren sov dypt.

-Vi fikk vekket opp mannen og stoppet brannen som var et resultat av en glemt kjele på komfyren. For vår del gikk dette veldig bra, men det er helt klart at situasjonen kunne utviklet seg helt annerledes og mye mer alvorlig om vi ikke hadde hatt alarm.

-Uten boligalarm fra Sector Alarm hadde leieboeren min ikke levd i dag.

-Det er ikke mer enn noen uker siden vi installerte boligalarmen og bakgrunnen for det var nettopp å redusere risikoen ved brann, sier Inger Elisabeth Långdal. –Jeg er så glad for at dette gikk bra for oss og jeg anbefaler alle å investere i en boligalarm!

Kundehistorier

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm og selv var bortreist den aktuelle natten.

Tidlig om morgenen en søndag i desember i fjor mottok Sector Alarm alarmsignaler fra Ullers hus på Bygdøy i Oslo. En vekter rykket ut og så at det var kraftig røykutvikling. Brannvesenet ble derfor rekvirert med en gang. I påvente av at brannvesenet skulle komme tok vekteren seg inn i huset. Vekteren prøver å finne ut om det var folk i den svært røykfylte boligen. Han fant etter hvert to leieboere som lå i dyp søvn, fikk vekket dem og hjulpet dem ut. -Uten boligalarmen frykter jeg at menneskeliv ville gått tapt mens huset brant ned, sier Marit Uller.

Årsaken til røykutviklingen var en tørrkokt kjele. Hovedhensikten med en boligalarm med brannvarsling er å varsle og igangsette et reaksjonsapparat. Denne hendelsen viser at dette fungerer i praksis.

Kundehistorier

I november mottok vi brannalarm fra en av våre kunder i Sør-Trøndelag. Kunden var ute og handlet da han fikk telefon fra vår alarmstasjon om at røykvarsleren i sokkelleiligheten han leier ut hadde gått.

-Jeg forsøkte flere ganger å ringe leietakeren, men han svarte ikke. Da begynte jeg å bli nervøs, det var veldig ubehagelig. Jeg visste det var røykutvikling hjemme hos oss, og vi var langt hjemmefra. Dersom leietakeren faktisk var hjemme, kunne han være i fare, sier Pål Gunnar Arnøy.

-Heldigvis fikk vi fatt i naboen som spurtet over til oss. Han så umiddelbart at kjellerleiligheten var full av røyk, og gjennom et annet vindu så han leietakeren ligge og sove på sofaen. Etter en stund klarte naboen heldigvis å vekke ham ved å dunke hardt på vinduet.

Leietakeren hadde laget mat på komfyren og sovnet i sofaen i mens vannet kokte opp.

-En måned tidligere, hadde vi akkurat sagt opp vårt alarmabonnement. Jeg priser meg lykkelig for at brannalarmen fremdeles var aktiv da dette skjedde. Hadde ikke dette vært tilfellet, hadde antakelig huset brent ned og jeg tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd med leieboeren vår.

-At vi var ute av huset akkurat da, var helt tilfeldig. Vi kunne like gjerne ha vært hjemme. Vi kunne like gjerne ha ligget og sovet. For meg om min familie er det helt uaktuelt ikke å ha alarm i huset. Uten Sector Alarm hadde dette gått veldig mye verre, sier Pål Gunnar Arnøy.

Kundehistorier

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke minst App – dette liker vi! Kona har lovet å sette på kaffen via appen – slik at kaffen er klar når vi står opp!

Se kundefilmen her

Kundehistorier

-Jeg satte meg i sofaen i stuen og ventet på at vannet skulle begynne å koke. Det gikk bare noen minutter så duppet jeg av, forteller René. Han lider av søvnproblemer og sov bare tre timer natten før.


-Det var helt uventet at jeg sovnet. Jeg pleier normalt å slite med å falle i søvn, forteller René. Klokken var litt over tre på ettermiddagen. Snart tørrkoker kjelen på kjøkkenet og det oppstår kraftig røykutvikling. Den teflonbelagte kjelen smelter nærmest av varmen. Det er seks meter under taket i den hundre kvadratmeter store leiligheten, men røyken fyller raskt alle rom. René forgiftes av røyken og sover tungt, og han hører ikke brannalarmen som uler.


Redningen

Når alarmen går prøver Sector Alarm å ringe ham på mobiltelefonen. Vi ringer mange ganger, men René sover for tungt og hører ikke mobilen. Sector Alarm varsler brannvesenet som rykker ut. Det samme gjør politi og ambulanse. I mellomtiden våkner René av alarmen og sjangler ut i friluft. Like etter kommer brannvesenet frem.

-Noen minutter til så hadde vi trolig måttet bære ut et lik. Du reagerte riktig med å komme deg ut så fort som mulig, sier brannsjefen til René. Mannen får sterk hodepine og føler seg veldig dårlig. Derfor blir han med ambulansen til Fredrikstad sykehus og ligger 12 timer med ekstra oksygentilførsel. Han kommer fra uhellet uten fysiske skader og skrives ut fra sykehuset neste morgen.

Jeg fikk en sterk reaksjon. Et kvarter til, og jeg hadde vært død. Jeg har aldri grini så mye i hele mitt liv som jeg gjorde dette døgnet. Nå føler jeg takknemlighet over hjelpen jeg har fått. Jeg hadde bare vært kunde hos Sector Alarm i underkant av et år da uhellet var ute. Nå kommer jeg nok til å være alarmkunde der i mange år.

Brannvesenet hjalp til med å suge ut all røyken av leiligheten ved hjelp av spesialutstyr. Nå gjenstår det å vaske og rense alle møbler, for det lukter surt av det meste.

-Men det er en liten pris å betale, for dette kunne ha gått så mye verre, avslutter René, som er evig takknemlig for at han valgte å investere i boligalarm fra Sector Alarm.

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up