lørdag, september 25, 2021
Follow Us
8 ting som er uerstattelig ved innbrudd

Innbrudd er aldri noe særlig. Og ekstra ille er det om tyven har rasket med seg eller har ødelagt noe som har en spesiell emosjonell verdi for deg eller andre i familien.


Her er åtte ting som er UERSTATTELIGE for de aller fleste av oss:


1 Gifteringen som du har arvet etter oldemor

Eller andre ting som har stor affeksjonsverdi. Eksempler kan være malerier, kunstverk, klesplagg, smykker, osv.


2 Bilder og fotografier

Du husker kanskje Kodak? Det er leit å miste bilder fremkalt i fotobutikk, og som du ikke har digitale kopier av (eller negativer til). Det kan for eksempel være det bildet du fikk fra mormor, som hun hadde fremkalt og gitt til deg. Fotoalbum er også uerstattelige.


3 Malerier og kunst

De færreste av oss har en Bleken eller Nerdrum hengende, men de fleste av oss ville ha blitt temmelig oppgitte hvis favorittmaleriet ble stjålet, eller maleriet som du arvet fra tante, som tante arvet fra sin mor, som hadde fått det i gave av den populære kunstneren, ble borte.


4 Ting som barna har laget

Det sier seg selv. Det er sårt å miste noe som barna har laget for å glede deg. Slike minner er ekstra verdifulle og helt uerstattelige.


5 Dåpsgaver og bryllupsgaver

De fleste av oss har gaver i sølv. Tenk bare på den sølvkoppen med inngravert navn og dato for dåpen til den førstefødte. Brudesløret, brudekjolen, brudebuketten og bunadssølv kommer også inn under denne kategorien.


6 Dokumenter og verdifulle papirer

Har du hørt om ham som mistet hele papirarkivet sitt? Ikke det nei, men likevel forferdelig surt. Også om bare noe av det hadde blitt borte eller ødelagt.


7 Bøker

Her mener vi ikke alt du har av Jo Nesbø og Jojo Moyes, men bøker som enten har en antikvarisk (penge)verdi, eller som du har fått ved en spesiell anledning, for eksempel tippoldemors konfirmasjonsbibel eller boken med kjærlighetserklæringer du fikk på bryllupsreise ...


8 Premier, diplomer og prydgjenstander

Det er nok ikke alle som har kongepokaler og andre sølvpremier stående fremme, men det er likevel surt hvis tyven får med seg premier som betyr mye for deg, eller prydgjenstander som har stor emosjonell verdi – enten det er et elggevir eller en zulumaske.


Hva kan du gjøre?

Det enkleste og smarteste svaret: Skaff deg alarm. Og bruk alarmen. Alltid.

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up