lørdag, september 25, 2021
Follow Us
Alarm gir trygghetsfølelse – også mot monstre

Det er ikke bare foreldrene som er glade for skallsikringen fra Sector Alarm. Også Ole (3) er glad for at alarmen uler hvis uvedkommende gjester kommer inn.

Familien på fire – to store og to små – bor i en idyllisk liten hageby rett ved Skøyen i Oslo. Det er tidlig mandag morgen, men de har allerede vært oppe lenge. Det har de to minste i huset sørget for. Nå er guttene i full gang med å vise frem Kaptein Krok, Kaptein Sabeltanns sjørøverskute, et par dragevotter – og kjempe over en Spiderman-lue. Om kveldene derimot, er ikke treåringen alltid like tøff. Ole begynte å bli litt redd for monstre på natten, forteller mamma Elisabeth.

Men, da foreldrene foreslo å sette på alarmen mot monstre, var problemet løst. Skallsikringen reagerer nemlig på bevegelser gjennom vinduer og dører, og monstre kommer som kjent ikke gjennom veggen.
- Han kjøpte den! Vi får se hvor lenge det varer., sier Elisabeth og ler.

Barna sover trygt

Familien føler seg trygg i hjemmet sitt. Det er viktig for dem.

Trygghet er jo et grunnleggende behov hos alle mennesker, og hvis du ikke føler deg trygg hjemme, så... ja, hvor da? Så selv om nabolaget er rolig og trygt, valgte de å sikre seg ekstra med alarm i huset.

Jeg synes skallsikringen, som vi har på om natten, er viktigst, sier Elisabeth.VERDIFULLT: Mye kan erstattes, men ikke alt. – Det er jo ting som har affeksjonsverdi, som vi virkelig ikke vil miste, sier Torstein og Elisabeth. «Den sorte dame» er nok på Anton (1) og Oles (3) liste over umistelige skatter.


Skallsikring betyr at vinduer og dører er sikret med magnet. Hvis dører eller vinduer blir åpnet mens sikringen er på, vil alarmen gå, og alarmstasjonen til Sector Alarm blir varslet. Med slik sikring, kan du likevel bevege deg fritt i boligen, selv om alarmen er på

Elisabeth er ekstra glad for alarmsystemet når Torstein er ute og reiser med jobben.

-Jeg vet at vi er trygge, selv om jeg og guttene er alene hjemme.
Skallsikringen brukes flittig, også når hele familien er hjemme. Elisabeth og Torstein slår den på hver kveld. Med skallsikringen på kan foreldrene oppholde seg i de andre etasjene, uten å måtte bekymre seg for om barna sover trygt.

-Jeg vet at jeg vil høre alarmen, også hvis jeg sover, om det skulle komme noen inn vinduene til barna mine. Det er jo det verste som kan skje, at noen tar dem, sier Elisabeth. -Ja, det er en annen dimensjon når du har barn, supplerer Torstein.

Du har ikke lenger bare ansvaret for deg selv. Barna er viktigere enn noe annet, og du gjør alt for å beskytte dem.. Alarmen gir en fin trygghet og bidrar til at vi kan sitte her...
Torstein peker rundt i stua.

... eller være nede i kjellerstua om kvelden uten å måtte følge med på alt som skjer oppe i tredjeetasjen. Det er godt å vite at vinduene er sikret.

«Spionkameraet» på

For den reiseglade familien er alarmen også fin å ha når de reiser vekk. Firerbanden besøker ofte Elisabeths foreldre i Tønsberg, hytta i Veggli eller drar lenger av gårde.

-De der, sier Torstein, og peker på et lite «spionkamera» i hjørnet i taket: De skrur vi på bare når vi er borte. Sensoren oppfatter bevegelse, og tar bilder, forklarer han.

Bildene havner hos Sector Alarms alarmstasjon, og kan sendes til huseier eller politiet ved forespørsel. Men det beste tiltaket mot innbrudd, er faktisk merkingen. Innbruddstyven velger heller huset som ikke er merket fremfor det med alarmsystem.

-Vi er ganske beskyttet bare på grunn av merkingen, men når det først skjer noe, er det greit at det uler høyt.

Det er ikke mange ukene siden alarmen begynte å ule mens familien var på tur. Alarmstasjonen ringte, og Torstein og Elisabeth skjønte at de hadde glemt at de hadde bestilt hjelp til husvasken.

Stressa vaskehjelp?

-Nei da, han hadde opplevd sånt før, flirer Torstein. Foruten å varsle om glemte vaskehjelper, passer alarmen på alt fra brann, strømbrudd og temperatur i huset. Skulle for eksempel strømmen gå mens det er 14 minusgrader ute, kommer en vekter fra Sector Alarm og ordner opp, så du slipper å komme hjem til et ishus og potensielt sprukne rør. Torstein og Elisabeth synes ellers det godt å vite at uerstattelige eiendeler passes godt på.

Det er jo ting som har affeksjonsverdi, som arvegods vi virkelig ikke vil miste. Alt det andre kan erstattes, sier paret, som skal gifte seg senere i år. Dermed får de enda flere uerstattelige minner å ta vare på.

Naboer passer på – eller?

Det fantes jo en tid før barn, samboerskap og giftemål. Torstein innrømmer at han levde det bekymringsløse singellivet – uten alarm. Elisabeth, derimot, hadde alarm også før «voksenlivet» virkelig begynte. Paret tror mange, både single, par, barnefamilier og eldre, føler på en «falsk trygghet» i et fredelig og stille nabolag.

-Du tenker og tror at naboene sier ifra hvis det brenner eller er innbrudd, men naboen følger jo ikke med 24 timer i døgnet, og når det først har skjedd noe, er det gjerne for sent, argumenterer paret.

Torstein tror dessuten mange kvier seg for å gi beskjed om «mistenkelige» hendelser.

-Det er jo grenser for hva naive nordmenn tror om andre. Hadde jeg sett en person luske rundt et hus her i nærheten, hadde jeg sikkert trodd at det var en gjest. Han kunne ha tømt hele huset mens jeg så på, sier Torstein og ler.

At folk stoler på naboene sine, er vel og bra, men...

DISKRET DESIGN: Både kontrollpanel, fjernkontroll og sensorer fra Sector Alarm er utført i et pent og diskret design.


-Det er supert at man gjør det, men alarm er en ekstra «add on», som setebelte i bilen eller forsikring på huset: Man må ikke ha det. Det skjer som regel ingenting, men det øyeblikket det skjer noe, da er det greit å ha alarmen, avslutter de to.

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up