tirsdag, september 22, 2020
Follow Us
Sikre huset ditt mot tyveri — uansett hvor du befinner deg

Hjemmet er det stedet man skal føle seg tryggest. Likevel opplever mange familier hvert år det marerittet det er å ha innbrudd hjemme.
Det er mye man kan gjøre for å sikre boligen mot innbrudd. Vi har samlet noen gode tips for tyverisikring når du er på jobb, på ferie eller hjemme.


Når du er på jobb

Tyvene vet at hus ofte står tomme på dagtid mens de fleste er på jobb og skole. Da er de ikke nødvendigvis redde for å slå til, selv i fullt dagslys. Derfor anbefaler vi at du bruker boligalarmen hver dag — selv når du bare er ute noen få timer.

Ved å koble alarmen opp mot Sector Alarm App, kan du ha full kontroll over hvem som kommer og går i løpet av dagen. Du kan se når barna kommer og går, eller skru av og på alarmen rett fra jobb. Så kan du konsentrere deg om jobben, og slippe å lure på om alt står bra til hjemme.

 

Når du er hjemme

Dessverre er tyvene slu og listige, og de slår ikke bare til mens huset er tomt. Mange opplever at ting blir stjålet mens de er i hagen, på verandaen eller ligger og sover. Det kan være ekstra guffent.

Heldigvis kan man gjøre mye for å sikre huset mot tyveri selv når man er hjemme. Lås alltid ytterdøra når du er i andre enden av huset, eller når du går ut i hagen. Du kan også bruke skallsikring med boligalarmen. Slik kan alarmen være på, uten å gå av, selv om du er hjemme, slik at du kan føle deg ekstra trygg, for eksempel når du sover, eller er hjemme alene i et stort hus.

Skallsikringen virker ved hjelp av magnetkontakter i vinduer og dører: kontakten registrerer om døren eller vinduet er lukket. Skallsikring er også en god løsning om du har husdyr: dyret kan bevege seg rundt hjemme på dagtid, uten at alarmen går.

 

Når du er på ferie

Men hva med de gangene man ikke er hjemme? Rutinerte tyver ser fort om et hus står tomt over lenger tid, og vi hører ofte historier om triks de bruker for å sjekke om noen er bortreist. Tips som lapper eller merker på dørkarmen, stein på trappa eller markering av postkassen er vanlige triks for å sjekke at et hus står tomt, og de er ikke alltid så lette å se.

Et veldig effektivt triks for å holde tyvene unna tomt hus er å få det til å virke som at det er noen hjemme. En usikker tyv går heller til neste hus, og det trenger ikke være mye som skal til. Du kan for eksempel bruke smartplugger, for å skru på lyset i stua noen timer hver kveld. Du kan også alliere deg med naboen, slik at postkasser og søppeldunker ser nylig brukt ut.

Du kan lese flere tips for å sikre huset i ferien her.

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up