lørdag, september 25, 2021
Follow Us
Dette ser innbruddstyven etter

Det er ikke alle som tar ferie selv om du planlegger å reise bort. Ferietid er dessverre høysesong for innbrudd, så uansett om du skal på hytta eller reise utenlands, er det viktig at du sikrer boligen din.

Ferien er alltid en god anledningen til å ta noen uker eller dager borte fra hus og hjem. Men for de som velger å reise vekk, er det også lurt å merke seg at ubudne gjester kan følge med når du drar. Her er tipsene for å sikre hjemmet ditt.

Enten du har alle planene klare eller begynner så vidt å planlegge nå, så er det ikke lenge igjen til sommerferien. For en bekymringsfri ferie kan det være lurt å ta noen enkle grep for å redusere risikoen for innbrudd mens du er bortreist.

Tenk som en tyv
Det kan være lurt å tenke over hvor lett det kan være å stjele fra huset ditt. Innbruddstyver legger vekt på spesielt tre punkter når de velger hvilket hus de skal bryte seg inn i.

  • Gjenstander som er lett omsettelig
  • Lav oppdagelsesrisiko
  • Skal ikke kreve for mye innsats

Ved å ha dette i bakhodet kan du gjøre huset ditt mindre attraktivt for innbruddstyvene. Ta en liten gjennomgang for å sikre verdigjenstandene du har i boligen.


Tips til en sikrere bolig
Start med å skjule “fristelsene” – ikke la store verdier ligge lett synlig. I tillegg kan det være lurt å merke verdisakene, slik at du på en best mulig måte kan dokumentere og beskrive eiendelene for politiet.

For en bekymringsfri ferie kan det være lurt å ta noen enkle grep

Ved å lage et kartotek over verdifulle eiendeler øker sannsynligheten for å få stjålne gjenstander tilbake. Serienummer, spesielle kjennetegn og bilder av verdigjenstander kan øke sjansene for treff, når politiet søker i databaser ved kontroller og beslag.


Allier deg med naboene
Innbruddstyver følger med. Fulle postkasser, uklipte plener og konstant avslått lys tyder på at beboerne er bortreist, og kysten er klar. Montering av sensorstyrt utelampe eller tidsstyrt innebelysning gir inntrykk av at det er noen hjemme.

Planlegger du en lang ferie kan det være lurt å alliere seg med naboene. De kan tømme postkassen, klippe plenen din og ikke minst ringe politiet dersom de ser noe mistenkelig på eiendommen din.

Ved å montere alarm og merke tydelig virker det avskrekkende og holder tyvene unna

Sist, og kanskje viktigst – boligalarm.

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up