lørdag, september 25, 2021
Follow Us
Slik får du glade barn på tur

Ta barna med på tur, opplev naturen sammen og skap gode minner. Turen behøver ikke være lang, det viktigste er å komme seg ut og å gjøre noe sammen. Og med litt forberedelse blir turopplevelsen så mye bedre.

For mange er de noen av beste barndomsminnene knyttet til en spesiell søndagstur, eller til den gangen hele familien gikk fra hytte til hytte på Hardangervidda. Men skal turen bli vellykket for både små og store, er forberedelser ofte nøkkelen.

La barna være med på planleggingen
Ta familien med på planleggingen av turen, og forbered mat på forhånd. Enten turen går ut i marka en søndag eller dere er på påskefjellet, vil maten være et av høydepunktene for barna. La også barna få være med på å planlegge morsomme aktiviteter, slik at de har noe å glede seg til.

Pølser eller pannekaker?
Noen ganger er matpakke med påsmurte brødskiver alt som skal til, andre ganger er det ekstra stas med varme pølser i termosen. Og dere trenger ikke være hjemme for å spise pannekaker. Det er vel ingen som takker nei til varme pannekaker stekt på primusen? Det fikser du på en, to, tre ved å lage pannekakerøre hjemme og ta med på flaske. Aldri vil pannekaker smake bedre.

Oppskrift på Sjokoladepannekaker
Lag en helt vanlig pannekakerøre slik du pleier og fyll den på en egnet flaske. Det er selvfølgelig ingenting i veien for å lage den på tur, men skal du på en kort dagstur er det greit å ha røren klar når dere skal spise.

 

 

 

Turmatvarianten
Legg et tynt lag med røre i stekepannen, strø over små biter med sjokolade og etterfyll med litt mer røre og gjør deg klar til å nyte pannekaker med sjokoladefyll. Du kan sikkert bruke nugatti på tube som sjokoladefyll, men det har vi ikke testet enda.

Middag i sekken
De dagene dere bare har lyst til å være ute lengst mulig og har funnet drømmeplassen i ei li der de minste lager slott, de litt større barna har laget skihopp og de voksne nyter solen og det å ha ferie, da kan det kanskje passe med middag i det fri?

Turkokken.no foreslår å ta med primus eller litt ved på turen. Stek en svinefilet og pakk den inn i folie før dere tar fram tur- eller skistøvler. Putt bacon, sjampinjong og rømme i sekken, og du har med alt du trenger til et herremåltid. Desserten kan du lage av eplebiter med sukker og kanel og pakke i aluminiumsfolie i passe porsjoner. Pakkene legger du i bålkanten, slik at eplebitene er myke og gode når middagen er fortært.

Tips til aktiviteter
Lag hopp, grav fram snø og bygg en borg. Morsomme opplevelser gir de beste turopplevelsene. Større barn synes det er moro med konkurranser. Hva med å lage skiskyting, med snøballer, tidtaking og seierspall av snø?

Mens du tar med familien på tur, passer Sector Alarm på boligen din. Med Sector Alarm App har du kontroll over boligen, uansett hvor du er. Du kan enkelt slå alarmen av og på eller justere belysningen med smartplugg. Det er godt å komme hjem etter en dag på tur!

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up