lørdag, september 25, 2021
Follow Us
10 gode tips for å sikre din bolig

Det er ikke alle som tar ferie selv om du planlegger å reise bort. Ferietid er dessverre høysesong for innbrudd, så uansett om du skal på hytta eller reise utenlands, er det viktig at du sikrer boligen din.

Både politiet og forsikringsbransjen anbefaler en ekstra feriesjekk før du reiser. Det kan være helt avgjørende. Prøv å tenke som en tyv og avdekk om boligen har svake punkter som gjør det enkelt for potensielle innbruddstyver. Ved å gjøre det vanskelig, slik at et innbrudd tar lang tid og lager bråk, tar du motet fra dem. Dette er våre ti tips til hvordan boligen din blir sikret før ferien:


1. La boligen se bebodd ut
Det beste tipset for å unngå innbrudd er å gi inntrykk av at det er noen hjemme. For å nå målet om at boligen ser bebodd ut kan du sette igjen en kaffekopp på bordet eller la minstemann sine leker ligge utover gulvet når dere drar på ferie.

2. Skjul verdifulle gjenstander
Det er ikke bare TV-en og annen teknologi, som PC og leserbrett, tyvene ser etter. Verdifulle smågjenstander er enkelt å ta med seg ut av huset. Skjul derfor dyrebare smykker. Ikke la de ligge på badet eller soverommet – det er nemlig her tyvene ser etter dette først.

Prøv å tenke som en tyv og avdekk om boligen har svake punkter som gjør det enkelt for potensielle innbruddstyver

3. Lås vinduer og dører

Påse at alle vinduer og dører er låst. Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Det kan være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører.

4. Lås garasjen
Lukk og lås den tomme garasjen. Dersom du lar bilen stå igjen mens du er på ferie, er det viktig at du ikke legger igjen bilnøkkelen på et synlig sted – som i gangen eller lignende.

5. Ikke skru av alle lys
At lyset er på mens du er borte er ingen god idé, men en smartplugg med timer kan være fornuftig. Dette er en plugg du setter i stikkontakten som har full kontroll på belysning og andre elektriske produkter i boligen din. Du kan stille den slik at lyset slår seg av og på en gang i blant mens du er bortreist.

6. Ikke informer på sosiale medier
Det kan være morsomt å skryte til familie og venner at du reiser bort, men det du egentlig gjør er å opplyse tyvene om at huset er tomt. Legg derfor ikke ut informasjon på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier.

7. Unngå full postkasse
Dersom du skal være lenge borte er det lurt å stoppe eller omadressere posten og avisen. En full postkasse viser tyvene nemlig at det ikke har vært noen hjemme på stund, og at huset mest sannsynlig fortsatt står tomt.

Ta en prat med naboen og fortell hvor lenge du blir borte

8. Unngå tom søppelkasse
Mens postkassen bør være tømt for å gi uttrykk for at noen er hjemme, bør det motsatte gjelde for søppelkassen. En tom søppelkasse viser at du ikke er hjemme.

9. Snakk med naboen
Det kan være lurt å ta en prat med naboen og fortelle hvor lenge du blir borte. I tillegg kan du spørre om de også har mulighet til å passe litt ekstra på, for eksempel tømme postkassen din eller legge litt søppel i kassen.

10. Boligalarm
Anskaff en boligalarm tilknyttet en alarmsentral og skru den alltid på. I tillegg er det ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. At det er tydelig at huset har en aktiv alarm kan virke avskrekkende.

Viktigere enn du tror
– Statistikk viser at våre kunder i mindre grad opplever innbrudd enn boliger uten alarm. Vi ser også at i de svært få tilfeller der våre kunder opplever innbrudd har tyvene blitt skremt av alarmen og stukket fra åstedet, sier administrerende direktør i Sector Alarm, Viggo Skeisvoll.

Kundehistorier

Kundehistorier

Vil garantert bruke alarmen oftere

Superfornøyd og vil garantert bruke alarmen mye oftere. Spesielt er vi fornøyd med skallsikringsløsningen – den bidrar definitivt til økt trygghet. I tillegg er det supert med vanndeteksjon og ikke...

Kundehistorier

Alarmen reddet både liv og hus

Boligalarmen reddet trolig mine leieboeres liv. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt boligalarm, sier Marit Uller som er kunde i Sector Alarm...

Kundehistorier

Merket ingenting før brannalarmen gikk

"Det ble med skrekken, en ødelagt komfyr og påfølgende utlufting og vask. Alternativet uten alarm orker jeg ikke tenke på."

Kundehistorier

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de...

Kundehistorier

Leieboeren hadde ikke levd i dag

Inger Elisabeth Långdal i Langevåg lå og sov da hun og mannen en tidlig morgen i januar ble vekket av brannalarmen. -Vi ble jo sjokkert og skjønte ikke helt...

Log in or Sign up