fredag, august 14, 2020
Follow Us
7 tips til en skremmende flott halloween!

Årets skumleste dag feires 31. oktober, og mange barn har for lengst startet nedtellingen. Er du klar for å ta imot små monstre på døren? Her er våre tips til en trygg og morsom halloween!

1. LAG ET KREATIVT HALLOWEEN-GRESSKAR

Voksne som barn kan ha stor glede av å utfolde seg kreativt. Hva med å lage ditt eget gresskar til årets halloween-feiring? Lag de tradisjonelle, skumle ansiktene, morsomme grimaser eller andre spennende utskjæringer - her er det kun fantasien som setter grenser!

TIPS! Bruk innmaten i gresskaret til å lage gresskarsuppe! (Se oppskrift lenger ned).

Slik skjærer du ut halloween-gresskar:
1. Skjær av toppen og løsne lokket forsiktig. Grav ut det løse innholdet.
2. Tegn opp motivene du vil skjære ut - det gjør jobben lettere.
3. Bruk en skarp kniv til å skjære ut det du har tegnet opp.
4. Avslutt med å sette toppen tilbake på gresskaret.

TIPS! Gresskarlykten blir hakket mer skummel med lys i. Husk å tenke brannsikkerhet!

2. KNASK ELLER KNEP? HA GODSAKENE KLARE!

Halloween kan kort fortalt oppsummeres med at barn kler seg ut i “skremmende” kostymer og banker på dører der de som åpner kan velge mellom “knask eller knep”. Det kan derfor være lurt å ha godsakene liggende klare, slik at man ikke blir utsatt for rampestreker.

TIPS! Halloween-snacks trenger ikke utelukkende å bestå av sukker eller andre usunne ingredienser. Tenk kreativt og lag morsomme figurer av frukt, hvetebakst eller andre alternative matvarer.

3. LAG FERSK GRESSKARSUPPE

Hva er vel bedre enn en rykende fersk suppe på en kald høstdag? Be over gode venner på en smakfull opplevelse i småskumle omgivelser!

Oppskrift på gresskarsuppe (4 porsjoner)

Ingredienser
600 g gresskar i biter
2 stk. sjalottløk
2 båter hvitløk
2 ss olje
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
½ ts pepper
saft av ½ stk. sitron
2 ss gresskarkjerner
4 ss rømme
2 ss frisk timian

Slik går du frem
• Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.
• Hakk løk og hvitløk.
• Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
• Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppen til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
• Smak til suppen med pepper og sitronsaft.

Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian.

Psst! Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.

Kilde: Matprat.no

4. INVITER PÅ FILMKVELD

Er det lenge siden du har tilbrakt kvalitetstid med familie eller venner? Se våre tips til gode halloween-filmer og finn frem popcornet!

Barnevennlige halloween-filmer for lettskremte:
• Harry Potter and The Philosopher's Stone
• Hocus Pocus
• Monsters Inc.
• Casper

Halloween-klassikere for voksne:
• The Shining
• Halloween
• Scream
• Ghostbusters
• Alien

5. FORLAT BOLIGEN I TRYGGE HENDER

Husk å slå på alarmen før dere forlater boligen, slik at hjemmet er tomt for både hekser, spøkelser og andre skumle skikkelser når dere kommer tilbake.

6. ØNSKER DU IKKE HALLOWEEN-BESØK PÅ DØRA? SLUKK LYSET!

Folk kan av ulike årsaker være redd for å få halloween-besøk på døra, og noen er rett og slett ikke interessert i det. Vårt beste tips er da å slukke lyset ute, slik at man signaliserer at de som går “knask eller knep” ikke er velkomne.

Det kan også være lurt å snakke med egne barn om dette, slik at de vet hvilke boliger de skal holde seg unna.

7. BRUK REFLEKS I HØSTMØRKET

Halloween-kostymer er ofte svarte eller mørke, og er derfor ekstra vanskelige å se på mørke høstkvelder. Husk å bruke refleks eller lommelykt når dere går utendørs.

Vi ønsker både store og små en trygg og uuuhyre spennende halloween-feiring!

 

 

Log in or Sign up