lørdag, september 25, 2021
Follow Us
5 tips til høstaktiviteter med barna

Høsten nærmer seg med stormskritt, og det er lett å tenke at kjøligere og kortere dager begrenser barnas muligheter for lek og moro. Slik trenger det ikke være - her er fem gode tips til høstaktiviteter med barna!

1. LAG BÅL I SKOGEN

Hva er vel koseligere enn å gå ut i skogen med familien og tenne et hyggelig bål? Ta med gode sitteunderlag, tilstrekkelig med ved og en spennende niste.

Husk at sikkerhet er spesielt viktig når man tenner bål i skogen. Bruk gjerne steiner rundt ildstedet for å ha ekstra kontroll på flammene, og ikke glem å ta med vann til å slukke bålet. Man har selv ansvar for at bålet skal være helt slukket når man forlater bålplassen.

Det er tillatt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark i tidsrommet 15. september til 15. april.

 
2. LA BARNA LAGE TURMATEN

God turmat gir glade barn på tur - og ekstra spennende blir det om de lager den selv! Spar tid ved å kjøpe ferdig pizzadeig på butikken, slik at du i en fei kan lage en rask variant av pinnebrød eller pizzaboller. Garantert en suksess rundt bålet!

3. HOPP I SØLEPYTTER

På med gummistøvlene! Barn elsker å hoppe i sølepytter, og jo dypere de er, jo bedre. Det kan også være gøy å forevige de fuktige øyeblikkene med et kamera, slik at man har morsomme minner man kan se tilbake på. Husk godt regntøy, slik at barna kan slå seg løs i vannet og likevel holde seg tørre.

 


4. NYT VARM KAKAO FORAN PEISEN


Ta frem yndlingsboka til de små, slukk lyset og nyt en hyggelig lesestund foran peisen med saueskinn og ulltepper. Og ikke glem den aller viktigste ingrediensen - varm kakao med krem!


Oppskrift på kakao (4 porsjoner)

1 l melk
En plate med lys kokesjokolade
Krem

•  Smelt sjokoladen i gryten mens du sper i melken, samtidig som du varmer opp sjokoladedrikken. Visp godt og følg nøye med slik at melken ikke koker over.
•  Tilsett resten av melken og varm opp til det ryker godt av kakaoen (65-70 °C).
•  Hell kakaoen i kopper og server med krem.


Psst! Kakaoen blir ekstra god om du tar i litt kanel.

 


TIPS! Sett på skallsikringen når dere kryper under ullpleddet på kalde høstkvelder, og nyt knitringen fra peisen i trygge omgivelser.


5. KJØR BRANNØVELSE MED BARNA


Vet barna hva de skal gjøre dersom brannalarmen går hjemme? En regnfull høstdag er perfekt å bruke på å ha brannøvelse med barna. Forklar steg for steg hva man skal gjøre dersom brannalarmen går, og repeter dette flere ganger.

Se våre tips til hvordan man kan gjennomføre brannøvelse hjemme, og last ned diplom som du kan skrive ut til barna her: https://www.sectoralarm.no/brannovelse


Husk å slå på alarmen før dere drar ut i høstværet og kom hjem til en trygg bolig.  

 

 

Log in or Sign up